Comunicat de l’equip de govern de l’UB

Correu enviat desde la Secretaría de Filosofía (secretariafilosofia@ub.edu) de l’Universitat de Barcelona avui mateix als alumnes de la facultat del Raval.

Davant l’ocupació de la Facultat de Dret per diversos col·lectius d’alumnes, i la suspensió de les classes a les facultats de Filosofia i de Geografia i Història, l’equip de govern de la UB vol fer una sèrie de consideracions.
— Es continua oferint la via del diàleg per solucionar els conflictes.
— Hi ha un grup radical d’estudiants que no accepta aquesta via de diàleg i que imposa mètodes violents i coercitius a la resta de la comunitat universitària.
— L’alumnat de la UB té dret a rebre classes, i el personal docent i investigador té el dret d’impartir-les amb normalitat.
— La UB és conscient de la seva responsabilitat i prendrà les decisions que corresponguin per garantir el ple desenvolupament de la vida acadèmica.
— S’està treballant per evitar qualsevol mena d’enfrontament a les facultats del Raval, i es vol informar els col·lectius d’estudiants que impedeixen el lliure accés a les classes que aquesta no és una via democràtica per discutir els problemes.
— El diàleg sobre l’aplicació de l’espai europeu d’educació superior s’ha de tenir en el marc del sistema universitari català, i no impedint l’accés lliure a les aules.

Com sempre, a la seva. L’Espai Europeu d’Educació Superior no ha sigut res «democrátic» ni «dialogat». No ha sigut un porcés transparent. Els que ens vam preocupar de buscar informació cuan va sortir i cuan es va començar a aplicar gradualment en algunes facultats, sabem el complicat que era trobar informació mes enllà de les «consignes» homologaciò europea i aprender a aprender.

Bolonia no agrada perque buida de contingut les carreres (ara «graus») i les converteix en una extensió de l’educació secundaria, obligant a cursar «másters» per a especialitzar-se.

La queixa no es que Bolonia no s’apliqui correctament (per falta de finançament), es que es una merda.

Deja un comentario