Els Matins: “Casa Okupada”

De nuevo Els matins se acerca a Badalona (medio reparto vive en esta ciudad: Pilar Rahola, Lidia Heredia, … potser també el mestre), esta vez para hablar de ocupación okupación.

Vodpod videos no longer available.

No obstante, en IMC-Barcelona han publicado una respuesta:

Als veïns i veïnes del carrer Prim (i proximitats):

Volem aclarir els fets relacionats amb aquesta casa arrel de les declaracions fetes el 26 de març a “Els Matins” de TV3 per la senyora Silvia Ruíz:

Tots els veïns saben que la casa estava deshabitada i abandonada desde feia anys. De fet, hem dedicat molt esforç a netejar-la i remodelar-la per fer-la habitable. És obvi que no estem llogant habitacions: estem okupant aquest espai perque no tenim recurssos per a pagar un lloger i ens sembla absurd que hi hagin vivendes abandonades durant tant de temps deixant que es deteriorin sense aprofitar-les.

La senyora Silvia Ruiz ha falsejat el testimoni de la polícia, en aquest cas el de la Guardía Urbana, que va ser la que va acudir en un primer moment davant la denúncia d’usurpació, el día 3 juny de 2007 (no els Mossos), no van poder declarar l’existència de cap escala, ja que no la hi havia, van afirmar que la casa estava tan deteriorada que fins i tot “la porta d’entrada estaba obstruida pel pas del temps”.

Sobre els fets del 1 d’octubre de 2008, hem d’aclarir que no vam fer cap forat per apoderar-nos del local que pertany al carrer Santa María, aquest espai era desde el començament part de la vivenda okupada i es podia accedir desde la mateixa, fins que uns obrers van forçar la persiana del carrer Santa María i van construir un mur.

Els Mossos es van endur detingudes tres persones acusades de “robatori amb força” que van sortir al día següent acusats d’okupar un espai que ja estaba okupat (aquesta vivenda). Aprofitan que aquestes persones estaven a comisaria, el fill de la senyora Silvia Ruiz va intentar tapiar la vivenda amb una noia dins, i hagués sigut així si no hagués estat perque els obrers es van negar a tapiar la casa amb gent en el seu interior.

Tot plegat molt extrany: un intent de desallotjament il·legal.

També ens acusà de provocar un incendi a la caixa general del carrer, cosa que no té res a veure amb nosaltres.

Esperem que no us cregueu les mentides d’aquesta senyora i de la TV en general.

No es la primera vez que se toca el “tema” desde este programa, y siempre desde un punto de vista opuesto y tendiendo a ridiculizar o menospreciar el movimiento okupa (al igual que pasa con lxs anti-bolonia).

Señor Cuní, le “admiro” profundamente, pero deje respirar a sus adversarios, no todo el mundo tiene su capacidad dialéctica (y/o grita tanto como la Rahola).

matins.no!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s