Anteayer en BCN

Aquest dimecres es va dessajotllar l’edifici central de l’Universitat de Barcelona, amb una “contundent” actuaciò dels Mossos de Cuadra que ha aixecat polèmica amb la disculpa de diferents irresponsables polítics (conseller d’Interior inclòs).

El desallotjament en sí va ser de matinada, abans de les 6, i es va produir “sense incidents”, que vol dir que els mossos van fer fora a la gent sense resitència. Els “incidents” van venir quan els estudiants van mostrar el seu rebuig (tallant el carrer, no la vía central de la diagonal, sinò només el “carrerò” que dona a la porta de l’universitat).

Van “rebre” estudiants, solidaris, viandants, periodistes, algún guiri i fins i tot sembla que un mosso, provocant un gran “malestar” mediàtic: els periodistes consideren “exagerada” la brutalitat policial nomès quan els hi afecta a ells. Així, al vespre es va conovcar una manifestació contra l’actuació dels mossos (i perque no contra els mossos mateixos?), que segons els diaris va acabar en “batalla campal“.

Per a contrarestar la mala premsa, els mossos han llançat un comunicat per explicar la seva versió dels fets.

Els matins també va cobrir la notícia a la seva manera, explicant que els dolent antisistemes es feien pasar per estudiants i havien organitzat tot aquest rebombori en contra de la raò, donat que Bolonya agrada a tothom perque la creació de l’Espai Europeu d’Educaciò Superior facilitara la “lliure circulació” d’estudiants per Europa, cosa que vol tothom (com si el buidat de contingut de les carreres -ara “graus”- vers els másters i postgraus, de més elevat preu i per tant molt més difícil accès no contés, per posar un exemple).

Reseñable la entrevista realizada a Manuel Delgado por JC (no CJ), pese a ser antropólogo y bastante pesado. Por primera vez veo a alguien que sabe responder al Cuní, monstruo dialéctico-mediático (salvo en una entrevista-mamada que le hizo a Pascual Maragall, supongo que por ser un viejecito-enfermo), pese a no estar completamente de acuerdo con él -hacía falta decirlo?

Y es que las cosas se dicen como son: el fallo de lxs entrevistadxs suele ser intentar quedar bien ante la opinión pública, intentar ser “políticamente correctxs”, con lo que le dan argumentos para poder ser “desenmascaradxs” por alguien mucho más hábil retóricamente que ellxs. La entrevista está disponible en 3alacarta:

Cierto es que partía con ventaja, ambos se conocían y por lo visto el señor Delgado disfruta de cierto “respeto” en los ambientes “intelectuales” catalanes (pura bazofia, oíga).

To be continued…

2 comentarios para “Anteayer en BCN”

  1. Marc Rivero López Says:

    Yo también había oído que los mossos se pasaron bastante..espero que rueden cabezas la verdad

  2. Eso, que rueden… :p

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s